Työprosessi

1. Ensimmäinen kontakti
Kun asiakas ja Staffer ovat löytäneet toisensa, seuraa ensimmäinen neuvottelu henkilöstötarpeiden selvittämiseksi. Kartoitetaan tarvittavien työntekijöiden määrä, taidot, työkokemus ja vuokrakauden pituus.

2. Hintatarjouksen esittäminen
Tarjouksessa esitetään vuokratyöntekijän tuntihinta, vuokrakauden pituus ja muut ehdot. Tarjouksen perusteella päätätte, haluatteko jatkaa prosessia.

3. Sopivien kandidaattien löytäminen
Esittämienne vaatimusten perusteella aloitamme sopivien kandidaattien etsimisen. Käytössämme on jatkuvasti kasvava tietokanta, joka sisältää eri alojen spesialisteja, joita olemme jo haastatelleet, kontrolloineet ja arvioineet. Tarvittaessa käytämme hyväksi myös median tarjoamia mahdollisuuksia - kaikki tämä siksi, että voimme tarjota Teille laadukasta työvoimaa.

4. Kandidaattien haastattelu ja testaus
Staffer haastattelee kandidaatit, järjestää testit, joissa testataan kandidaattien tietoja, taitoja työtilanteissa jne., ja valitsee heidän joukostaan parhaan työntekijän.
Vaihtoehtoisesti voitte itse suorittaa itse koko loppuprosessin. Staffer luovuttaa Teille kandidaatteja koskevat materiaalit ja sopii heidän kanssaan haastattelut Teille sopivaan aikaan ja sopivassa paikassa. Loppukierroksen päätyttyä tiedotamme kaikille kandidaateille tulokset.

5. Sopimuksen solmiminen
Teidän ja Stafferin välisen työvoimavuokraussopimuksen solmiminen.

6. Seuranta
Olemme jatkuvasti yhteydessä yritykseenne ja kontrolloimme vuokraamaanne henkilöstöä, heidän sopeutumistaan yritykseenne jne. Mikäli valittu työntekijä ei jostain syystä sovi tai on muita ongelmia, vaihdamme työntekijän toiseen ilman lisäkuluja. Samoin reagoimme nopeasti, mikäli haluatte lisätä tai vähentää vuokratyöntekijöiden määrää.